Psychologische Testen

homework, quiz, school-1735644.jpg

Persoonlijkheidstest NPV-2

 Persoonlijkheidseigenschappen worden binnen de psychologie vooral gebruikt om verschillen tussen personen te beschrijven, te verklaren en te voorspellen. Vooral deze voorspellende waarde kan belangrijk zijn bij beroep of schoolkeuze. Het geeft een indicatie of jouw persoonlijkheid past binnen je baan, carrière of school keuze. Tevens geeft de persoonlijkheidstest je inzicht in je sterke en eventuele minder sterke punten. Met dit inzicht kun je bewust worden van bepaalde mechanismen, dit kan leiden tot persoonlijke groei.

Test kan via een digitale link thuis afgenomen worden. Leeftijd vanaf 15 jaar. Kosten:  55,- euro inclusief rapportage.

sleeping, employee, office-6763396.jpg

Copingstrategieën: de CERQ test

De CERQ meet 9 verschillende copingstrategieën en kan zowel gebruikt worden voor het bepalen van de algemene cognitieve stijl als van de specifieke cognitieve strategie die gehanteerd wordt na het meemaken van een specifieke gebeurtenis. De schalen zijn: Jezelf de schuld geven, Accepteren, Rumineren, Concentreren op andere, positieve zaken, Concentreren op planning, Positief herinterpreteren, Relativeren, Catastroferen en Anderen de schuld geven. Geschikt voor Adolescenten vanaf 12 jaar en volwassenen.

Kosten 35,- inclusief uitleg.

heart, mind, emotional intelligence-4682762.jpg

EQ Test

De EQ test is ontwikkeld om de empathie te meten bij volwassenen met een normale intelligentie. Empathie wordt gedefinieerd als het vermogen zich te identificeren met de gevoelens en gedachten van een ander en met gepaste emotie te reageren.

iq, question, thinking-4715301.jpg

IQ WAIS Intelligentie test

Benieuwd naar jouw IQ? De Wechsler Adult Intelligence Scale of WAIS is de meest gebruikte individuele intelligentietest voor volwassenen in de leeftijd van 16 tot 85 jaar. Naast verwerkingssnelheid meet de subtest visueel kortetermijngeheugen, leervermogen, psychomotorische snelheid, visuele perceptie, visueel-motorische coördinatie, het vermogen om visueel te scannen, cognitieve flexibiliteit, aandacht, concentratie en motivatie.